Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Ασημένια κλωστή- Ταξίδι στο αόρατο.

Ασημένια κλωστή ή αλλιώς πιο γνωστή ως ασημένια χορδή, μια ενεργειακή ένωση της ψυχής με το φυσικό σώμα που ξεδιπλώνεται στους αόρατους κόσμους και μεταφέρει μηνύματα από ανώτερες διαστάσεις.
Αστρικό ταξίδι, μια σύντομη απόδραση απ’ τον κόσμο της ύλης τον κόσμο των τριών διαστάσεων σε άλλες διαστάσεις όπου το παχύ υλικό σώμα δεν μπορεί να  ταξιδέψει.
Η ψυχή παγιδευμένη μέσα σε ένα «σκάφανδρο» που οι δάσκαλοι αποκαλούν ναό της ψυχής συλλέγει εμπειρίες χρήσιμες για την εξέλιξη της. Η λέξη παγιδευμένη δεν αποδίδει την πραγματική κατάσταση που εκείνη βρίσκεται μιας και η ψυχή δεν μπορεί να φυλακισθεί ούτε γνωρίζει όρια χρονικά και χωρικά. Η φράση χρησιμοποιείται για να δείξει την διαφορά ποιότητας της παχυλής  ύλης που βιώνουμε εδώ στη γη με τις ανώτερες πιο λεπτοφυείς.

Ο ναός της ψυχής , αυτό το γήινο σκάφος το οποίο την ταξιδεύει στον κόσμο του Ευκλείδη είναι εν ολίγοις η προσωρινή προσωπικότητα. Είναι η απεικόνιση του ανθρώπινου χαρακτήρα και καθρέφτης του επιπέδου εξέλιξης του. Η ψυχή είναι ο Εσωτερικός αληθινός Άνθρωπος που προσπαθεί να επιστρέψει για πάντα στην ουράνια πατρίδα αλλά τα επτά «θανάσιμα» αμαρτήματα τον κρατούν προσωρινά αγκυροβολημένο εδώ. Αυτά τα αμαρτήματα, που στη κυριολεξία σημαίνουν σφάλματα,αποτυχίες με την έννοια της αστοχίας περισσότερο, είναι που κινούν την προσωρινή προσωπικότητα σε κάθε ανθρώπινη εκδήλωση κι ενέργεια. Η ψυχή άγεται και φέρεται ανάλογα με τις ορέξεις των κι αν ο άνθρωπος δεν παλέψει όπως ο Ηρακλής μ’ αυτά η ψυχή-ουσία δεν θα μπορέσει να απελευθερωθεί.
Το αστρικό ταξίδι είναι οι μικρές αποδράσεις της ψυχής στους ανώτερους κόσμους, εκεί που οι δάσκαλοι συνεχώς προσφέρουν μυήσεις και διδασκαλίες.
Έτσι όταν το βιολογικό σώμα αποκοιμηθεί, εκείνη φεύγει για να πάρει μέρος στις διδασκαλίες, φεύγει για να επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει. Όσο η γήινη ζωή διαρκεί είναι δεμένη με μια Ασημένια κλωστή, ή αν ασημένια χορδή όπως έχει γίνει περισσότερο γνωστή, με το υλικό σώμα που λειτουργεί σαν καλώδιο μεταφοράς δεδομένων. Όλες οι αστρικές εμπειρίες διατρέχουν αυτή τη χορδή και αρχειοθετούνται στο ανθρώπινο υποσυνείδητο στο δεξί ημισφαίριο. Στο βαθμό που η ανθρώπινη συνείδηση είναι αφυπνισμένη αυτά τα δεδομένα γίνονται αντιληπτά σαν ένα καθαρό και ζωντανό όνειρο που δεν σβήνει ποτέ απ’ την μνήμη. Αν η συνείδηση είναι εντελώς κοιμισμένη τότε το όνειρο είναι αχνό και πολλές φορές δεν μένει ούτε ίχνος όταν η ψυχή επιστρέψει στο σώμα. Οι εμπειρίες παραμένουν καταγεγραμμένες σε λανθάνουσα κατάσταση στο υποσυνείδητο έτοιμες να ανασυρθούν μετά από ένα βαθύ διαλογισμό.
Η πιο απλή μορφή αστρικού ταξιδιού είναι ο  ασυνείδητος ύπνος. Αυτή η κατάσταση στην οποία οι ζωτικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος βρίσκονται σε καταστολή αλλά και η συνείδηση επίσης σε λήθαργο. Υπάρχει όμως και το συνειδητό αστρικό ταξίδι, αυτό που οι μαθητές των σχολών μυστηρίου μαθαίνουν να το κάνουν εσκεμμένα με πλήρη συνείδηση πράγμα που σημαίνει πως μόλις το υλικό σώμα πέσει σε ύπνο το αστρικό σώμα αποκολλάται και εν πλήρη διαύγεια περνά σε άλλες διαστάσεις.
 
Διάθεση βιβλιοπωλείο Πύρινος κόσμος
Ένας μεγάλος ερευνητής αυθεντία στο θέμα του ύπνου, ο δόκτωρ Τζον Μπιτζλοου υποστηρίζει ότι στη διάρκεια του ύπνου όλα τα ζωτικά όργανα του σώματος είναι σε εγρήγορση. Λέει επίσης ότι ο βασικός λόγος που κοιμόμαστε είναι επειδή το<< ευγενέστερο τμήμα της ψυχής ενώνεται με αφαίρεση με την ανώτερη φύση μας και γίνεται κοινωνός της σοφίας και της προγνωστικής ικανότητας των θεών>>
Ο Στυλιανός Αττεσλής (Δάσκαλος) λέει πως αν αφυπνίσουμε την συνείδηση τότε ο ύπνος γίνεται ένα αληθινό και πραγματικό ταξίδι έτσι που ο θάνατος του βιολογικού σώματος απλά κι ανώδυνα μας περνά σε μια άλλη κατάσταση μια γνώριμη και εξίσου πραγματική. Η διαφορά είναι ότι εκεί όλα είναι αυτόφωτα , έχουν το δικό τους φως. Ο θάνατος τότε είναι απλά σαν να ανοίγεις μια πόρτα και να περνάς στην άλλη πλευρά μια πλευρά ζωντανή και πανέμορφη.
Στο βιβλίο μου Ασημένια κλωστή που κυκλοφορεί (διάθεση για την Αθήνα βιβλιοπωλείο Πύρινος κόσμος Σόλωνος κι Ιπποκράτους γωνία και με αντικαταβολή σ’ όλη την Ελλάδα) με μυθιστορηματικό τρόπο αποκαλύπτονται πολλά κι ενδιαφέροντα μυστικά. Η γνώση είναι δύναμη αλλά η έρευνα είναι η δύναμη της γνώσης.

Αιχμές και Απόψεις Σμιξιώτης Κωνσταντίνος.


Share/Bookmark
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...